22 травня
Завантажити ще

Донецький "Шахтар" достроково став чемпіоном України, обігравши київське "Динамо"

Донецький
Фото: Суспильне

Донецький "Шахтар" достроково оформив золоті нагороди Прем'єр-ліги України, обігравши київське "Динамо" у 28-му турі чемпіонату України. Перемогу гірникам приніс один-єдиний гол, забитий із пенальті. Про це пише Суспільне.

Відкрити рахунок у цьому поєдинку та за підсумком забити єдиний гол вдалося "Шахтарю" на 33 хвилині. Спочатку арбітр Олексій Деревинський зафіксував симуляцію з боку півзахисника Георгія Судакова у штрафному майданчику киян. Проте за три хвилини, після перегляду VAR, призначив пенальті за гру рукою захисника киян. Пенальті реалізував Судаков. У другому таймі "Динамо" активніше грало на половині поля "Шахтаря", тоді як номінальні господарі переважно діяли через контратаки. Проте забити м'яч та зрівняти рахунок кияни не змогли – "Шахтар" переміг з рахунком 1:0.

"Гірники" таким чином набрали 70 очок, ставши недосяжними для конкурентів, і за два тури до кінця сезону здобули 15-й чемпіонський титул в історії. "Динамо" залишиться другим. Наразі команда має 63 пункти.

  • Це 15-та перемога "Шахтаря" у чемпіонаті України з футболу. Вони скоротили відставання від "Динамо" до одного чемпіонського титулу.
  • Матч "Шахтар" - "Динамо" відбувся вдруге у сезоні 2023/24. Вперше команди зустрілися між собою у листопаді - "гірники" обіграли 1:0 футболістів київської команди.